Honlap Közlemények HOMOKBÁNYA-TÓ HORGÁSZRENDJE 2017

HOMOKBÁNYA-TÓ HORGÁSZRENDJE 2017

HOMOKBÁNYA-TÓ HORGÁSZRENDJE

Érvényes: 2017.03. 01-től

Az egyesület kezelésében levő bányató vízterületén az Országos Horgászrendben foglaltak, valamint az alábbi kiegészítések betartása kötelező:

A bányatavon horgászni március 01-től december 31-ig lehet.

A Békés megyei Kormányhivatal BEH./01/190-2/2014 sz. határozatában a ponty fajlagos fogási tilalmi idejét 5 évre /2018 dec. 31-ig feloldja/

Az Egyesület vizén jelölt hely nincs, horgászhely, stég építése tilos!

Telepítést követően 7 napig általános horgászati tilalom van. Ha a tilalmi idő a horgászverseny időpontjában nem telt le, a verseny időpontjára a tilalmat megszakítjuk. Halegészségügyi okok miatt a tilalom meghosszabbítható, illetve bármikor elrendelhető.

A horgászverseny napján a verseny után csak azok a sporttársak horgászhatnak, akik a versenyre is beneveztek.

A tóban- fürödni, ebet fürdetni és úsztatni, csónakból horgászni tilos!

A tónál szemetelni, szemetes környezetben horgászni tilos.

Méretkorlátozással védett halfajok kiemeléséhez merítő háló használata kötelező! Ezen halfajokat a haltartóba tétel után, a készség bedobása előtt kell bejegyezni a fogási naplóba.

Amennyiben a halfajból az előírt mennyiséget megfogta, köteles azon halfajra a horgászatot megszüntetni. Halak átadása, a fogási naplóba történő beírás előtt szigorúan tilos és súlyos fegyelemsértés.

Fogható őshonos halak mennyiségi korlátozása:

Évente kettő területi jegy váltható. Első területi jeggyel felnőtt horgászok 30 db, ifjúsági horgászok és kedvezményezettek 15 - 15 db napi darabszámmal és méretkorlátozással védett halat tarthatnak meg. Második területi jeggyel felnőtt horgászok 15 db, ifjúsági horgászok és kedvezményezettek 8- 8 db napi darabszámmal és méretkorlátozással védett halat tarthatnak meg.

Napi darabszámmal és méretkorlátozással védett halfajok a bányatóban: ponty, süllő, csuka, balín és szürkeharcsa

Az amur megtartható darabszáma beleszámít a napi darabszámmal és méretkorlátozással védett halak darabszámába.

Pontyból, felnőtt horgászoknál naponta 2 db, hetente legfeljebb 4 db tartható meg.

Amurból felnőtt horgászoknál naponta 2 db, hetente legfeljebb 4 db tartható meg.

Pontyból, ifjúsági horgászoknál és kedvezményezetteknél naponta 1 db, hetente 2 db tartható meg. A 15 év alatti, de horgászvizsgával rendelkező gyermek horgászok-amennyiben teljesítették az ifjúsági tagokra vonatkozó tagdíjfizetési és halasítási díj fizetési kötelezettséget- jogállása minden tekintetben megegyezik az ifjúsági horgászok jogállásával.

Amurból ifjúsági horgászoknál és kedvezményezetteknél naponta 1 db, hetente 2 db tartható meg

Süllő, balín és csuka hetente 2-2-2-2 db tartható meg. Ifjúságiak és kedvezményezettek süllőből, balínból és csukából hetente 1-1-1-1 db-ot tarthatnak meg..

A kifogott szürkeharcsa nem számít bele az éves megtartható darabszámba. A méretes szürkeharcsa a jogszabályban rögzített darabszámban elvihető (napi három darab)

Azon felnőtt egyesületi tagok, ifjúságiak és kedvezményezettek, akik az éves területi jegyükre megtartható méret és darabszám korlátozással védett halat már elvitték a továbbiakban napijegy nélkül csak idegenhonos halra horgászhatnak.

Az éves megtartható darabszám és méretkorlátozással védett hal limitet kimerítő felnőtt egyesületi tagok, ifjúságiak és kedvezményezettek részére napijeggyel ezen halak horgászatát engedélyezzük.

Idegenhonos halfajokból felnőttek hetente 5 kg-ot, ifjúságiak és kedvezményezettek 3 kg-ot, tarthatnak meg. (A hét hétfő 00.00 órától vasárnap 24.00 óráig értendő)

5 kg-os súlyt elérő PONTYOT, a kifogását követően azonnal vissza kell helyezni a Bányatóba, NEM TARTHATÓ meg.

A fekete sügér megfogása után, kíméletesen visszahelyezendő a tóba, megtartani tilos!

Ifjúsági és gyermek horgászok napkeltétől napnyugtáig horgászhatnak.

A 14 életévet be nem töltött – ifjúsági vagy gyermek területi engedéllyel rendelkező – gyermekhorgászok, kizárólag szülői vagy felnőtt felügyelet mellett horgászhatnak a tavon.

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége Gyermek területi horgászengedélyével rendelkező gyermek horgászok – a Bányatavon – egy – legfeljebb háromágú horoggal felszerelt horgászkészséggel horgászhatnak, méret és darabszám korlátozással védett halat nem tarthatnak meg, idegenhonos halakból heti 3 kg tartható meg.

A Sporthorgász Egyesület Gyermek területi horgász engedélyével rendelkező gyermek horgászok - egy – legfeljebb háromágú horoggal felszerelt horgászkészséggel horgászhatnak, méret és darabszám korlátozással védett halat hetente 1 darabot, évente 5 darabot tarthatnak meg és vihetnek el. Idegenhonos halakból heti 3 kg tartható meg.

A Sporthorgász Egyesület „SPORT TERÜLETI” horgász engedélyével horgászó felnőtt és ifjúsági tagjai a kifogott halat nem tarthatják meg, azt a kifogás után azonnal, kíméletesen vissza kell helyezni a tóba.

Napijeggyel napkeltétől- napnyugtáig lehet horgászni.

Pergető horgászat tilos!

A bányatavon történő horgászatot és annak eredményét minden horgász köteles – az erre a célra rendszeresített – füzetbe beírni, mely a „Horgász Egyesület” feliratú szekrényben található.

A horgász nevének beírása NYOMTATOTT BETŰKKEL történjen.

A tó partján gépjárművel közlekedni csak a dűlőúton szabad, parkolni közvetlenül az út mellett lehet!

A fogási napló leadási határideje minden év február 28-a

A bányatavon etetőhajó használata tilos!

Mezőkovácsháza, 2017.02.26.

Dalicsek Zoltán Tajti Tibor

elnök horgászmester

Az eredeti dokumentum itt olvasható: Homokbánya-tó horgászrendje 2017

Utoljára frissítve (2017 február 18. (szombat) 13:33)

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés