Honlap Hírek Horgászrend 2018

Horgászrend 2018

Horgász logó

HOMOKBÁNYA-TÓ HORGÁSZRENDJE

Érvényes: 2018.03. 01-től

 

Az egyesület kezelésében levő bányató vízterületén az Országos Horgászrendben foglaltak, valamint az alábbi kiegészítések betartása kötelező:

1. A bányatavon horgászni március 01-től december 31-ig lehet.

2. A Békés megyei Kormányhivatal BEH./01/190-2/2014 sz. határozatában a ponty fajlagos fogási tilalmi idejét 5 évre /2018 dec. 31-ig feloldja/

3. Az Egyesület vizén jelölt hely nincs, horgászhely, stég építése tilos!

4. Telepítést követően 7 napig általános horgászati tilalom van. Ha a tilalmi idő a horgászverseny időpontjában nem telt le, a verseny időpontjára a tilalmat megszakítjuk. Halegészségügyi okok miatt a tilalom meghosszabbítható, illetve bármikor elrendelhető.

5. A horgászverseny napján a verseny után csak azok a sporttársak horgászhatnak, akik a versenyre is beneveztek.

6. A tóban- fürödni, ebet fürdetni és úsztatni, csónakból horgászni tilos!

7. A tónál szemetelni, szemetes környezetben horgászni tilos.

8. Méretkorlátozással védett halfajok kiemeléséhez merítő háló használata kötelező! Ezen halfajokat a haltartóba tétel után, a készség bedobása előtt kell bejegyezni a fogási naplóba.

9. Amennyiben a halfajból az előírt mennyiséget megfogta, köteles azon halfajra a horgászatot megszüntetni. Halak átadása, a fogási naplóba történő beírás előtt szigorúan tilos és súlyos fegyelemsértés.

10. Fogható őshonos halak mennyiségi korlátozása:

Ø Évente egy területi jegy váltható, mellyel felnőtt horgászok 30 db, ifjúsági horgászok és kedvezményezettek 15 - 15 db napi darabszámmal és méretkorlátozással védett halat tarthatnak meg.

Ø Napi darabszámmal és méretkorlátozással védett halfajok a bányatóban: ponty, süllő, csuka, balin

Ø Az amur megtartható darabszáma beleszámít a napi darabszámmal és méretkorlátozással védett halak darabszámába.

Ø Pontyból, felnőtt horgászoknál naponta 2 db, hetente legfeljebb 4 db tartható meg.

Ø Amurból felnőtt horgászoknál naponta 2 db, hetente legfeljebb 4 db tartható meg.

Ø Pontyból, ifjúsági horgászoknál és kedvezményezetteknél naponta 1 db, hetente 2 db tartható meg. A 15 év alatti, de horgászvizsgával rendelkező gyermek horgászok-amennyiben teljesítették az ifjúsági tagokra vonatkozó tagdíjfizetési és halasítási díj fizetési kötelezettséget- jogállása minden tekintetben megegyezik az ifjúsági horgászok jogállásával.

Ø Amurból ifjúsági horgászoknál és kedvezményezetteknél naponta 1 db, hetente 2 db tartható meg

Ø Süllő, balín és csuka hetente 2-2-2-2 db tartható meg. Ifjúságiak és kedvezményezettek süllőből, balínból és csukából hetente 1-1-1-1 db-ot tarthatnak meg..

Ø A kifogott szürkeharcsa nem számít bele az éves megtartható darabszámba. A méretes szürkeharcsa a jogszabályban rögzített darabszámban elvihető (napi három darab)

Ø Azon felnőtt egyesületi tagok, ifjúságiak és kedvezményezettek, akik az éves területi jegyükre megtartható méret és darabszám korlátozással védett halat már elvitték a továbbiakban napijegy nélkül csak idegenhonos halra horgászhatnak.

Ø Az éves megtartható darabszám és méretkorlátozással védett hal limitet kimerítő felnőtt egyesületi tagok, ifjúságiak és kedvezményezettek részére napijeggyel ezen halak horgászatát engedélyezzük.

Ø Idegenhonos halfajokból felnőttek hetente 5 kg-ot, ifjúságiak és kedvezményezettek 3 kg-ot, tarthatnak meg. (A hét hétfő 00.00 órától vasárnap 24.00 óráig értendő)

Ø 5 kg-os súlyt elérő PONTYOT, a kifogását követően azonnal vissza kell helyezni a Bányatóba, NEM TARTHATÓ meg.

Ø A fekete sügér megfogása után, kíméletesen visszahelyezendő a tóba, megtartani tilos!

Ø Ifjúsági és gyermek horgászok napkeltétől napnyugtáig horgászhatnak.

Ø A 14 életévet be nem töltött – ifjúsági vagy gyermek területi engedéllyel rendelkező – gyermekhorgászok, kizárólag szülői vagy felnőtt felügyelet mellett horgászhatnak a tavon.

11. A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége Gyermek területi horgászengedélyével rendelkező gyermek horgászok – a Bányatavon – egy – legfeljebb háromágú horoggal felszerelt horgászkészséggel horgászhatnak, méret és darabszám korlátozással védett halat nem tarthatnak meg, idegenhonos halakból heti 3 kg tartható meg.

12. A Sporthorgász Egyesület Gyermek területi horgász engedélyével rendelkező gyermek horgászok - egy – legfeljebb háromágú horoggal felszerelt horgászkészséggel horgászhatnak, méret és darabszám korlátozással védett halat hetente 1 darabot, évente 5 darabot tarthatnak meg és vihetnek el. Idegenhonos halakból heti 3 kg tartható meg.

13. A Sporthorgász Egyesület „SPORT TERÜLETI” horgász engedélyével a felnőtt és ifjúsági tagjai napkeltétől-napnyugtáig horgászhatnak. A kifogott halat nem tarthatják meg, azt a kifogás után azonnal, kíméletesen vissza kell helyezni a tóba.

 

14. Napijeggyel napkeltétől- napnyugtáig lehet horgászni.

15. Pergető horgászat Október 01-December 31 időpont között engedélyezett.

16. A bányatavon történő horgászatot és annak eredményét minden horgász köteles – az erre a célra rendszeresített – füzetbe beírni, mely a „Horgász Egyesület” feliratú szekrényben található.

17. A horgász nevének beírása NYOMTATOTT BETŰKKEL történjen.

18. A tó partján gépjárművel közlekedni csak a dűlőúton szabad, parkolni közvetlenül az út mellett lehet!

19. Etetés: minimális mennyiségben, a víz minőségének romlásának megakadályozása érdekében.

20. A fogási napló leadási határideje minden év február 28-a

21. A bányatavon etetőhajó használata tilos!

 

Mezőkovácsháza, 2018.02.18.

Dalicsek Zoltán Tajti Tibor

elnök horgászmester

 

 

Utoljára frissítve (2018 február 20. (kedd) 19:25)

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés