Chat
Honlap Horgász hírek Favágás!

Favágás!

Megkezdődött a betervezett favágás, az öreg és kiszáradófélben lévő fák, valamint az átkozott pölyhöt adó nyárfák kitermelése a tóparton. Igaz a tó és környezete most még úgy néz ki, mintha bomba találat érte volna. De gondolom, hogy mire vég lesz, addigra egy telejesen megújult parti rész fogadja majd a horgászokat.

A kivágott nyárfák helye.

Egyenlőre még ilyen kinézetű a tópart. Tuskók, gallyak minden felé. De mire vége lesz a fák kivágásának és a takarításnak egy teljesen megújult tópart fogadja majd a horgászokat és a vendégeket is.

A fák vágása régóta érlelődött már a vezetőség és a horgászok között. Az átkozott pölyhöt virágzó nyárfa nem igazán vízpartra való fajta. Amikor virágzott, mintha hó borította volna sokszor a vizet. Nem is baj, hogy végre eltűnik a partról. De az sem baj, hogy kivágják az elöregedett és száradó fákat is egyben. Egynémelyik már-már életveszélyes volt.

Csak remélni tudjuk, hogy azért marad árnyékot adó fa a partok mentén. És azt is, hogy lesz később fatelepítés, akkor a tó környezetének megfelől fajtájú fákat fogunk telepíteni.

Utoljára frissítve (2014 február 11. (kedd) 14:05)

 
Látogatások
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa17
mod_vvisit_counterTegnap241
mod_vvisit_counterA héten1010
mod_vvisit_counterMúlt héten478
mod_vvisit_counterA hónapban1769
mod_vvisit_counterMúlt hónapban6228
mod_vvisit_counterÖsszesen489335