Chat
Honlap Hírek Lehalászás!

Lehalászás!

Szelektáló busahalászat az egyesületi horgásztavon.

Ugyan kissé párás, de ragyogóan tiszta és napsütéses időjárás fogadta a kegyeibe a mezőtúri halászokat és a tagságból kint lévő segítőket a lehalászás során.

 

A horgásztó 2104. Január 16-án. Mintha tavasz lenne.

Szinte tavaszinak tűnő volt az időjárás kint a tónál. A lehalászást a tavaly késő ősszel, illetve a már télen észrevett busa elhalás tette indokolttá. Csak mellékesen jegyzem meg, nem túl nagy eredménnyel húztuk a hálót.

A mezőtúri halászok már tegnap itt voltak és mindent előkészítettek a lehalászáshoz. Rajtuk nem múlt a dolog. A társaság 9 órakor gyülekezett és halászok vezetésével, akik előtte a terelőhálókkal a húzóhálóba hajtották a halat, kezdtük el a nagyméretű húzóhálózást.

A nagyméretű húzóháló készen a lehalászásra

Minden készen áll a háló húzására.

És a készülődő csapat

És a csapat egy része már készül a hálót húzni. És az eredmény? Nos az nem volt nagy. Elsőre egy 4 kiló forma körüli balin jött ki a hálóból. Majd egy pár apró keszeg. Kicsit később pedig három nagyobb, olyan 10 15 kiló körüli busa. De sajnos mind elpusztulva. És ne felejtsem a még később kihúzott de még élő harcsafiókát, amely olyan 5 kiló körüli volt. Ezt a harcsát a fiúk kimenekítették a Száraz-ér egy helyi szakaszára.

Egy a kihálózott busák közül.

Egy, a kihálózott busák közül. Olyan tizenöt kiló formájú hal.

És a kölyökharcsa aki megúszta a dolgot

És a kölyökharcsa, aki megúszta a dolgot és most valahol a Száraz-éren lesi, hogy vajon, hogy is került ő ide?

Húzd meg!

Húzd meg! Mivel a horgásztó a kövesút mellet van és onnan is látszódott, hogy valami készülőfélben van a tónál, na meg látszott a sok autó, így rendünk őrei is beugrottak megnézni, hogy ugyan mi is történik a tóparton? Nem mellékesen amúgy is jó kapcsolatot ápolunk velük. A lehalászásról pedig a további képeket a Fotógalériában lehet megnézni.

 

Utoljára frissítve (2014 június 24. (kedd) 06:48)

 
Látogatások
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa616
mod_vvisit_counterTegnap1151
mod_vvisit_counterA héten3848
mod_vvisit_counterMúlt héten671
mod_vvisit_counterA hónapban5629
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1308
mod_vvisit_counterÖsszesen486967