Chat
Honlap Hírek

Legfrissebb

Évi rendes közgyűlés 2023!

Közgyűlés

Utoljára frissítve (2023 január 28. (szombat) 11:03)

 

Társadalmi munka!

A verseny napja előtt, 2022.04.30-án reggel 8 órától déli 12 óráig társadalmi munkát szervezünk rendbe téve a verseny színhelyét!

 

 

Horgászrend 2019

 



HOMOKBÁNYA-TÓ HORGÁSZRENDJE

Érvényes: 2019.02 24-től

Az egyesület kezelésében levő bányató vízterületén az Országos Horgászrendben foglaltak, valamint az alábbi kiegészítések betartása kötelező:

1. A bányatavon horgászni március 01-től december 31-ig lehet.

2. A Békés megyei Kormányhivatal BE-02/18/329-3/2019 számú határozatában a ponty fajlagos fogási tilalmi idejét 5 évre /2023 dec. 31-ig feloldja/

3. Az Egyesület vizén jelölt hely nincs, horgászhely, stég építése tilos!

4. Telepítést követően 7 napig általános horgászati tilalom van. Ha a tilalmi idő a horgászverseny időpontjában nem telt le, a verseny időpontjára a tilalmat megszakítjuk. Halegészségügyi okok miatt a tilalom meghosszabbítható, illetve bármikor elrendelhető.

5. A horgászverseny napján a verseny után csak azok a sporttársak horgászhatnak, akik a versenyre is beneveztek.

6. A tóban- fürödni, ebet fürdetni és úsztatni, csónakból horgászni tilos!

7. A tónál szemetelni, szemetes környezetben horgászni tilos.

8. Méretkorlátozással védett halfajok kiemeléséhez merítő háló használata kötelező! Ezen halfajokat a haltartóba tétel után, a készség bedobása előtt kell bejegyezni a fogási naplóba.

9. Amennyiben a halfajból az előírt mennyiséget megfogta, köteles azon halfajra a horgászatot megszüntetni. Halak átadása, a fogási naplóba történő beírás előtt szigorúan tilos és súlyos fegyelemsértés.

10. Fogható őshonos halak mennyiségi korlátozása:

Évente egy területi jegy váltható, mellyel felnőtt horgászok 30 db, ifjúsági horgászok és kedvezményezettek 15 - 15 db napi darabszámmal és méretkorlátozással védett halat tarthatnak meg.

Napi darabszámmal és méretkorlátozással védett halfajok a bányatóban: ponty, süllő, csuka, balin

Az amur megtartható darabszáma beleszámít a napi darabszámmal és méretkorlátozással védett halak darabszámába.

Pontyból, felnőtt horgászoknál naponta 2 db, hetente legfeljebb 4 db tartható meg.

Amurból felnőtt horgászoknál naponta 2 db, hetente legfeljebb 4 db tartható meg.

Pontyból, ifjúsági horgászoknál és kedvezményezetteknél naponta 1 db, hetente 2 db tartható meg. A 15 év alatti, de horgászvizsgával rendelkező gyermek horgászok-amennyiben teljesítették az ifjúsági tagokra vonatkozó tagdíjfizetési és halasítási díj fizetési kötelezettséget- jogállása minden tekintetben megegyezik az ifjúsági horgászok jogállásával.

Amurból ifjúsági horgászoknál és kedvezményezetteknél naponta 1 db, hetente 2 db tartható meg

Süllő, balín és csuka hetente 2-2-2-2 db tartható meg. Ifjúságiak és kedvezményezettek süllőből, balínból és csukából hetente 1-1-1-1 db-ot tarthatnak meg..

A kifogott szürkeharcsa nem számít bele az éves megtartható darabszámba. A méretes szürkeharcsa a jogszabályban rögzített darabszámban elvihető (napi három darab)

Azon felnőtt egyesületi tagok, ifjúságiak és kedvezményezettek, akik az éves területi jegyükre megtartható méret és darabszám korlátozással védett halat már elvitték a továbbiakban napijegy nélkül csak idegenhonos halra horgászhatnak.

Az éves megtartható darabszám és méretkorlátozással védett hal limitet kimerítő felnőtt egyesületi tagok, ifjúságiak és kedvezményezettek részére napijeggyel ezen halak horgászatát engedélyezzük.

Idegenhonos halfajokból felnőttek hetente 5 kg-ot, ifjúságiak és kedvezményezettek 3 kg-ot, tarthatnak meg. (A hét hétfő 00.00 órától vasárnap 24.00 óráig értendő)

5 kg-os súlyt elérő PONTYOT, a kifogását követően azonnal vissza kell helyezni a Bányatóba, NEM TARTHATÓ meg.

A fekete sügér megfogása után, kíméletesen visszahelyezendő a tóba, megtartani tilos!

Ifjúsági és gyermek horgászok napkeltétől napnyugtáig horgászhatnak.

A 14 életévet be nem töltött – ifjúsági vagy gyermek területi engedéllyel rendelkező – gyermekhorgászok, kizárólag szülői vagy felnőtt felügyelet mellett horgászhatnak a tavon.

11. A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége Gyermek területi horgászengedélyével rendelkező gyermek horgászok A Sporthorgász egyesület Gyermek I. Területi Engedélyével rendelkező Gyermek horgászok– a Bányatavon – egy – legfeljebb háromágú horoggal felszerelt horgászkészséggel horgászhatnak, méret és darabszám korlátozással védett halat nem tarthatnak meg, idegenhonos halakból heti 3 kg tartható meg.

12. A Sporthorgász Egyesület Gyermek II. területi horgász engedélyével rendelkező gyermek horgászok - egy – legfeljebb háromágú horoggal felszerelt horgászkészséggel horgászhatnak, méret és darabszám korlátozással védett halat hetente 1 darabot, évente 5 darabot tarthatnak meg és vihetnek el. Idegenhonos halakból heti 3 kg tartható meg.

13. A Sporthorgász Egyesület „SPORT TERÜLETI” horgász engedélyével a felnőtt és ifjúsági tagjai napkeltétől-napnyugtáig horgászhatnak. A kifogott halat nem tarthatják meg, azt a kifogás után azonnal, kíméletesen vissza kell helyezni a tóba.

14. Napijeggyel napkeltétől- napnyugtáig lehet horgászni.

15. Pergető horgászat Október 01-December 31 időpont között engedélyezett.

16. A bányatavon történő horgászatot és annak eredményét minden horgász köteles – az erre a célra rendszeresített – füzetbe beírni, mely a „Horgász Egyesület” feliratú szekrényben található.

17. A horgász nevének beírása NYOMTATOTT BETŰKKEL történjen.

18. A tó partján gépjárművel közlekedni csak a dűlőúton szabad, parkolni közvetlenül az út mellett lehet!

19. Etetés: minimális mennyiségben, a vízminőség romlásának megakadályozása érdekében.

20. A fogási napló leadási határideje minden év február 28-a

21. A bányatavon etetőhajó használata tilos!

Mezőkovácsháza, 2019.02.24

Dalicsek Zoltán Tajti Tibor

elnök horgászmester

Utoljára frissítve (2020 július 09. (csütörtök) 20:34)

 
További cikkek...
Látogatások
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa73
mod_vvisit_counterTegnap37
mod_vvisit_counterA héten144
mod_vvisit_counterMúlt héten626
mod_vvisit_counterA hónapban1254
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1308
mod_vvisit_counterÖsszesen482592