Chat
Honlap Horgász hírek

Horgász hírek

Meghívó Közgyűlésre 2024

 

Napijegyes horgászat

Napijegyes horgászat a tavon!

Napijegyet váltani Blahó Zoltánnál a horgászboltban, Árpád utca 97. szám alatt lehet a horgászbolt nyitvatartási ideje alatt. De a tulajdonos elérhető telefonon is.

06/30/811-47-21-es telefonszámon.

A napijegy ára a tóra 5.000._ ft

A napijegyes horgászokra a tó horgászrendje érvényes!

Napijegyes horgászat

Utoljára frissítve (2022 május 12. (csütörtök) 10:29)

 

Eljárásrend!

 

Eljárásrendi tájékoztató a vírusjárvány okozta veszélyhelyzetre tekintettel 2.

Tisztelt Horgásztársak!

A SARS-CoV-2 koronavírus okozta világjárvány magyarországi őszi, második hulláma okán elrendelt veszélyhelyzet okán a horgászattal, a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint a horgászati ügyintézéssel, okmánybiztosítással  kapcsolatban elrendelt eljárásrendről a mai napon ismét új, kötelező érvényű (II.) tájékoztató került a MOHOSZ OHSZK részéről kiadásra, mely egyidejűleg haladéktalanul megküldésre került az Önök részére. Alapvetés, hogy a kijárási tilalom időszakában - jelenleg 2020. december 11-ig - csak reggel 5 óra és este 7 óra között, egyénileg lehet horgászni, s a horgászversenyek, rendezvények nem engedélyezettek.

A tájékoztató a személyes profiljában a „Dokumentumok” menüpontban bármikor elérhető.

Kérjük, hogy a tájékoztatóban foglaltakat megismerni és szükség esetén más horgásztársakkal is megismertetni szíveskedjenek!

Vigyázzunk egymásra, a magunk és mások egészségére!

Tisztelettel:

Dr. Szűcs Lajos

elnök megbízásából

Dr. Dérer István

főigazgató

 

MOHOSZ-tájékoztató!

 

TÁJÉKOZTATÓ az új típusú koronavírus okozta járványügyi helyzet, mint veszélyhelyzet okán a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint horgász okmányok biztosításával kapcsolatban elrendelt, illetve javasolt eljárásrendről (VIII.)

Hatályos: 2020.05.08-tól, a 2020.04.17-én kiadott VII. tájékoztatóhoz csatolt bővítmények, változtatások pirossal jelölve

I. Általános helyzetkép, fogalommeghatározások
1. A Kormány a 40/2020. (III.11.) Korm. rendelettel 2020. március 11-én 15:00-i hatállyal az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A Kormány a veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja, egyben az állampolgárok együttműködését kéri a különleges jogrenddel járó intézkedések végrehajtásában.
2. A Kormány 46/2020. (III.16.) Korm. rendeletének 4. § (1) bekezdése alapján 2020. március 17-től rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni. Gyűlés helyszínén tartózkodás tilos.
3. A 2. pont alkalmazásában rendezvénynek, illetve gyűlésnek minősül a horgászszervezet által rendezett horgász közgyűlés, vagy a horgász küldöttgyűlés, továbbá a valamennyi nem sportcélú gyermek- és ifjúsági program, a horgász kiállítás és közönségtalálkozó. Nem minősül rendezvénynek a horgászszervezet, illetve hivatalos versenyszervező által szervezett horgászverseny, mint sportrendezvény.
4. A Kormány 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendeletének általános védelmi intézkedései alapján mindenki köteles a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot (a továbbiakban: védőtávolság) tartani, mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni. Budapest főváros és Pest megye kivételével a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzlet (a továbbiakban: üzlet) újra nyitva tarthat és a vásárlók által látogatható, a szolgáltatások (pl. területi jegy árusítás, horgászcikk, csónak kölcsönzés) szabadon bárki által igénybe vehetők, a szolgáltatás biztosítása céljából működő üzlet nyitva tarthat és látogatható. A vendéglátó üzlet (pl. az étterem, büfé, presszó) kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett. A vendéglátó üzleten belül - az ott foglalkoztatottak kivételével, illetve ide nem értve a kommunális blokk látogatását - tartózkodni tilos, kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása. A vendéglátó üzletben a védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni. A védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról a hely üzemeltetője gondoskodik. Budapest főváros és Pest megye területén továbbra is a Kormány 46/2020. (III.16.) Korm. rendeletének rendelkezései az irányadók, így a jogszabályban meghatározott profilú üzletek kivételével 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.
5. Amennyiben a horgászszervezetek által kizárólag horgászokmány, horgászjegy biztosítás céljából üzemeltett irodák, ügyfélszolgálatok, értékesítési pontok a 4. pontban meghatározottak szerint üzletnek minősülnek, esetükben a nyitvatartási korlátozás Budapest főváros és Pest megye területén továbbra is kötelező.
6. Amennyiben az 5. pontban meghatározott irodák, ügyfélszolgálatok, értékesítési pontok a jogszabályi fogalommeghatározás alapján nem minősülnek üzletnek, úgy a nyitvatartási korlátozást nem kötelező előírni, de a MOHOSZ Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ (OHSZK) Budapest főváros és Pest megye területén továbbra is javasolja annak elrendelését.
7. A horgászszervezetek által üzemeltetett, vagy az általuk bérbeadott vízparti épületek, egyéb létesítmények, ha az 5. pontban meghatározottakon túl kereskedelmi jelleggel, működési engedély vagy igazolás birtokában egyéb árusítást is végeznek, üzletnek minősülnek, így a 4. pont szerinti korlátozások betartása esetükben szintén kötelező.
8. A horgászboltok kereskedelmi tevékenységet folytató üzletnek minősülnek, így a 4. pont szerinti korlátozások betartása esetükben szintén kötelező.
9. A Kormány 47/2020. (III.18.) Korm. rendeletének 6. §-a alapján a munkáltató a közölt munkaidő-beosztást az Mt. 97. § (5) bekezdése szerinti közlési szabályoktól eltérően is módosíthatja, a munkavállaló számára az otthoni munkavégzést és a távmunkavégzést egyoldalúan elrendelheti, a munkavállaló egészségi állapotának ellenőrzése érdekében a szükséges és indokolt intézkedéseket megteheti, továbbá a munkavállaló és a munkáltató az Mt. rendelkezéseitől külön megállapodásban eltérhetnek.
10. A Kormány 61/2020. (III.23.) Korm. rendelete alapján a sport-, szórakoztató, szabadidős tevékenység (TEÁOR és TESZOR 93) besorolású horgászszervezetek, mint munkáltatók és ezen szervezetek munkavállalói részére a Kormány határozott időre adó-, illetve járulékfizetési kedvezményt biztosít. A részletszabályokról a MOHOSZ OHSZK 1017/2020. (03.24.) sz. és 1038/2020. (03.26.) sz. körleveleiben valamennyi horgászszervezetnek tájékoztatást adott.
11. A Kormány 71/2020. (III.27.) Korm. rendelete alapján Magyarország területére 2020. március 28-tól kijárási korlátozás került elrendelésre, amely a 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet értelmében Budapest főváros és Pest megye kivételével 2020. május 4-től megszüntetésre került. A kijárási korlátozással érintett területeken - a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett - az egyéni szabadidős sporttevékenység továbbra is gyakorolható. A sporthorgászat szabadidős sporttevékenység. A 71/2020. (III.27.) Korm. rendelet 5. § alapján az egy háztartásban közösen élőkre az egyéni szabályok vonatkoznak, így Budapesten és Pest megyében a családok a továbbiakban is közösen horgászhatnak, a másoktól való védőtávolság betartása mellett.
12. A Kormány 170/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete alapján 2020. május 4-től Magyarország egész területén sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható, a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzéseken való részvétel megengedett. Ezen előírás alkalmazásában a horgászegyesület sportegyesület, továbbá a részletes szabályozásáért a MOHOSZ, mint országos sportági szakszövetség a felelős. Nem minősül nézőnek a versenyzőnként delegálható 1 hivatalos segítő, a verseny- és szektorbíró, valamint a szükséges technikai személyzet. A zárt körülmények biztosítása, annak ellenőrzése a versenyszervező szervezet (MOHOSZ, területi tagszövetség, horgászegyesület) vagy személy (hivatalos versenyszervező) kötelessége és felelőssége. Budapest főváros és Pest megye esetében a kijárási korlátozás időszaka alatt a MOHOSZ ajánlása szerint kizárólag a horgászszövetség által kiadott érvényes versenyzői engedély birtokosa minősül versenyzőnek és a kijárási korlátozással érintett területeket csak ezen okmány birtokában, továbbá kizárólag a 14. pont szerinti országos rendezvény- és versenynaptárban szereplő hivatalos versenyre történt, igazolható nevezése esetén, a verseny, illetve a verseny hivatalos edzése időpontjára figyelemmel hagyhatja el. A nevezés igazolhatóságának hiteles biztosítása (nevezési lista, link) az OHSZK Horgászsport Szakszövetségi Iroda feladata.
13. A Kormány meghatározott időszakra vonatkozó felhatalmazó rendelete hiányában a hétvégékre, munkaszüneti napokra vonatkozóan a települési - a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület esetében a fővárosi, egyéb fővárosi terület esetében a kerületi - önkormányzat rendelettel a település, illetve a fővárosi kerület vonatkozásában a kijárás korlátozására a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendeletben foglaltaktól szigorúbb szabályokat nem állapíthat meg.
14. Kiemelt rendezvény, illetve verseny a MOHOSZ 2020. évi országos rendezvény- és versenynaptárában [2020.05.07-i Országos Versenyhorgász Bizottság (OVHB) döntéseivel módosított II. kiadás, lezárva: 2020. 05.07.] szereplő valamennyi esemény. A jelen tájékoztató, valamint a versenynaptár eltérése esetén a versenynaptár az irányadó.

II. Kiemelt rendezvények
15. A 2020.03.20-ára tervezett IV. Halak Napja Központi Rendezvény és Ágazati Konferencia nem kerül megrendezésre, a 2020.05.21-ére tervezett Magyar Horgászat Nagyköveteinek VIII. Találkozója és Horgászversenye határozatlan időre, de legalább 2020.09.01-ig elhalasztásra került.
16. A további kiemelt rendezvények tárgyában a MOHOSZ külön rendelkezik azzal, hogy a megrendezésre, vagy a rendezvény elhalasztására, illetve törlésére vonatkozó horgászszövetségi döntésnek a kezdőnapot legalább 30 nappal megelőzően meg kell születnie az érintettek e határnapig történő értesítése mellett.
17. A 16. pont szerinti döntéseket a MOHOSZ weblapján is közzé kell tenni.

III. Világ- és Európa Bajnokságok
18. A Portugáliában 2020.04.25-től 2020.04.26-ig megrendezésre tervezett XVIII. Parti Pergető Világbajnokságot a Nemzetközi Édesvízi Horgász Szövetség (FIPSed) 2020.04.11-i értesítése alapján törölte, megrendezését áthelyezték 2021-re. A szintén Portugáliában 2020.07.25-től 2020.07.26-ig megrendezésre tervezett XXVI. Horgász Európa-bajnokságot is törölték, megrendezését áthelyezték 2021-re, ekkor újra Portugália rendezheti meg. Törlésre kerültek a Magyarországon 2020.08.08-től 2020.08.09-ig megrendezésre tervezett XXV. U25, XXXIV. U20, XIII. U15 Utánpótlás Világbajnokságok, ezen világversenyeket 2021-ben szintén Magyarország rendezheti meg. Törlésre került a Hollandiában 2020. 08.22-től 2020.08.23-ig megrendezésre tervezett XXVII. Női Horgász Világbajnokság, valamint az Olaszországban 2020. 09.12-től 2020.09.13-ig megrendezésre tervezett LXVII. Nemzetek Horgász Világbajnoksága. A Műlegyező Világszövetség szintén törölte a Finnországban 2020. 08.11-től 2020.08.18-ig megrendezésre tervezett XXVI. Műlegyező Világbajnokságot. A Casting Világszövetség a Svédországban 2020. 09.02-től 2020.09.06-ig megrendezésre tervezett Casting Világbajnokságot szintén törölte.
19. A FIPSed 2020.04.11-i értesítése alapján a Bulgáriában 2020.05.30-től 2020.05.31-ig megrendezésre tervezett IV. Feeder Klubcsapat Világbajnokság 2020.10.24-től 2020.10.25-ig, a Szlovéniában 2020.06.06-tól 2020.06.07-ig megrendezésre tervezett XIII. Veterán, III. Masters, XXII. Mozgáskorlátozott Világbajnokságok 2020.10.16-tól 2020.10.17-ig kerülnek megrendezésre.
20. A FIPSed értesítése alapján a Szerbiában 2020.06.27-28-ig megrendezésre tervezett XL. Klubcsapatok Horgász Világbajnoksága sporteseményt a tervezett időpontban nem rendezik meg. Amennyiben a házigazda Szerb Horgász Szövetség egy új időpontban vállalja a világbajnokság lebonyolítását, úgy a versenyt megrendezik. Ha a világbajnokságot nem lehet megrendezni, akkor az idei világbajnokság törlésre kerül és 2021-ben újra Szerbia rendezheti meg. A francia horgászszövetség lemondta a 2020.07.11-től 2020.07.12-ig megrendezésre tervezett X. Feeder Világbajnokság lebonyolítását. Amennyiben más ország jelentkezik a házigazda szerepére és a későbbi egyeztetett időpontban tudja vállalni a verseny lebonyolítását, úgy a verseny megrendezésre kerül 2020-ban, ellenkező esetben törlésre és halasztásra kerül 2021-re.
21. A további világbajnokságok megrendezése, vagy a rendezvény elhalasztása, illetve törlése tárgyában a FIPSed Technikai Bizottságának 2020. május 15-i ülése után ad tájékoztatást.
22. A 18-21. pont szerinti döntéseket a MOHOSZ weblapján is közzé kell tenni, a szövetségi kapitányok, a kapitányok útján a válogatottak egyidejű tájékoztatása mellett. A tájékoztatás és az átszervezés a Horgászsport Szakszövetségi Iroda feladata.

IV. Országos bajnokságok
23. A MOHOSZ a IV. Parti Pergető Országos Bajnokság 1. elődöntőjét (2020.04.04-05.), a XIV. Műlegyező Országos Bajnokság 1. fordulóját (2020.04.18-19.), a IV. Parti Pergető Országos Bajnokság 2. elődöntőjét (2020.04.18-19.), a X. Feeder Országos Bajnokság elődöntőjét (2020.04.23-26.), a XII. Pontyfogó Bajnokság 1. fordulóját (2020.04.30-05.03.), a IV. Parti Pergető Országos Bajnokság 3. elődöntőjét (2020.05.02-03.), az V. Method Feeder Országos Bajnokság 1. elődöntőit (2020.05.08-10.), a XIV. Műlegyező Országos Bajnokság 2. fordulóját (2020.05.09-10.), a XX. Csónakos Pergető Országos Bajnokság 1-2. fordulóit (2020.05.09-10.), az LVII. Egyéni Országos Bajnokság elődöntőjét (2020.05.14-17.), a XVIII. Veterán, a IV. Masters, a XIV. Mozgáskorlátozott Országos Bajnokságok 1.-2.-3. fordulóit (05.22-24.), a XLII. Női Országos Bajnokság 1.-2.-3. fordulóit (05.22-24.), a IV. Parti Pergető Országos Bajnokság döntőjét (05.16-17.), valamint a XIV. Műlegyező Országos Bajnokság 3. fordulóját (05.23.) korábban határozatlan időre elhalasztotta és ezen sportversenyeket az alábbi új időpontokban, a versenynaptárban meghatározott helyszíneken rendezi meg: A XIV. Műlegyező Országos Bajnokság 1. fordulóját 2020.05.17-én, 2. fordulóját 2020.05.30-31-ig, 3. fordulóját 2020.09.26-27-ig, az V. Method Feeder Országos Bajnokság 1. elődöntőjét 2020.06.05-07-ig, a IV. Parti Pergető Országos Bajnokság elődöntőit 2 fordulóban, 2020.06.06-07-ig és 2020.06.13-14-ig, az LVII. Egyéni Országos Bajnokság elődöntőjét 2020.06.11-14-ig, a IV. Parti Pergető Országos Bajnokság döntőjét 2020.06.20-21-ig, a X. Feeder Országos Bajnokság elődöntőjét 2020.06.25-28-ig, a XII. Pontyfogó Bajnokság 1. fordulóját 2020.06.18-21-ig, 2. fordulóját 2020.07.02-05-ig, 3. fordulóját 2020.08.13-16-ig, a XVIII. Veterán, a IV. Masters, a XIV. Mozgáskorlátozott Országos Bajnokságok 1-3. fordulóit 2020.07.03-05-ig, a XLII. Női Országos Bajnokság 1-3. fordulóit 2020.07.17-19-ig, a XX. Csónakos Pergető Országos Bajnokság 1-3. fordulóit 2020.08.14-16-ig, 4-6. fordulóit 2020. 09.18-20-ig. A nevező versenyzők haladéktalan tájékoztatása a Horgászsport Szakszövetségi Iroda feladata.
24. A MOHOSZ a további hazai rendezésű országos bajnokságok esetében a jelenlegi járványügyi, rendezvényi korlátozások és kockázatok ismeretében fenntartja a jogot azok elhalasztására, illetve 3 hónapot meghaladó időtartamú veszélyhelyzet, vagy ismételten elrendelt országos vagy területi kijárási korlátozás esetén megszakítására, vagy törlésére. Megszakítás esetén kizárólag a method feeder, illetve parti pergető elődöntők eredményei alapján, valamint a bajnoki fordulók kevesebb, mint 50 %-ának teljesítése esetén 2020-ban az adott országos bajnokságban bajnokot avatni nem lehetséges.
25. A további országos bajnokságok tárgyában a MOHOSZ a jelen tájékoztató módosításának keretében a későbbiekben rendelkezik azzal, hogy a megrendezésre, vagy a rendezvény elhalasztására, illetve törlésére vonatkozó horgászszövetségi döntésnek a kezdőnapot legalább 30 nappal megelőzően meg kell születnie az érintettek e határnapig történő értesítése mellett.
26. Az országos bajnokságok esetében az OHSZK a Horgászsport Szakszövetségi Iroda és az OVHB részére minden önálló sportrendezvényre előírja az adott rendezvényre vonatkozó, a COVID-19 vírus fertőzés továbbterjedését megakadályozó óvintézkedéseket tartalmazó, valamennyi résztvevő számára kötelező érvényű szabályzat kiadását és a végrehajtás helyszíni ellenőrzését, az alábbi kötelező szabályozási elemek alkalmazása mellett:
a) előzetesen kitöltendő és leadandó résztvevői (OHSZK által elkészített) nyilatkozat arról, hogy az adott személy részére karantén nem került elrendelésre, továbbá jelenleg a részvétele nem jelent egészségügyi kockázatot,
b) biztosítandó a többszörös fizikai érintést elkerülő sorsolási technika alkalmazása,
c) legalább 5 méteres védőtávolság biztosítása a versenyzők, illetve 10 méteres védőtávolság biztosítása a párosok, csapatok között,
d) az eredményhirdetéseknél az aktuális járványügyi szabályozási helyzetnek megfelelő, lehető legkisebb szociális érintkezés biztosítása,
e) hivatkozás az aktuális eljárásrendi tájékoztató kötelező alkalmazására.
27. A 23-24. pont szerinti halasztó vagy törlő döntések esetében a már befizetett nevezési díj visszajár, illetve az érintett döntése szerint az új időpontban megrendezett bajnokság nevezési díjára jóváírásra kerül.
28. A 23-27. pont szerinti döntéseket a MOHOSZ weblapján is közzé kell tenni.

Utoljára frissítve (2020 május 08. (péntek) 19:32)

Bővebben>>>>

 

Tisztelt horgásztársak!

Tisztelt Horgásztársak!

Az új típusú koronavírus okozta járványhelyzet, mint veszélyhelyzet okán a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint a horgász okmányok biztosításával  kapcsolatban elrendelt eljárásrendről a mai napon ismét új, kötelező érvényű (VII.) tájékoztató került a MOHOSZ OHSZK részéről kiadásra, mely egyidejűleg haladéktalanul megküldésre került az Önök részére. Alapvetés, hogy a meghosszabbított hatályú kijárási korlátozások időszakában - a tájékoztatóban felsorolt szabályok fokozott figyelembevételével - lehet horgászni, ugyanakkor a hétvégi időszakban a vízpartokon helyi önkormányzati szigorítások továbbra is lehetségesek

MOHOSZ

Tisztelt Horgásztársak!

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata ez ideig a vízpartra és a horgászatra vonatkozó szigorító rendelkezést nem hozott. Ha ez a későbbiekben megtörténik akkor természetesen tájékoztatjuk a tagságot.

ELNÖKSÉG

 

Utoljára frissítve (2020 április 19. (vasárnap) 14:23)

 
További cikkek...
Látogatások
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa62
mod_vvisit_counterTegnap37
mod_vvisit_counterA héten133
mod_vvisit_counterMúlt héten626
mod_vvisit_counterA hónapban1243
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1308
mod_vvisit_counterÖsszesen482581