Chat
Honlap Horgász írások

Horgász írások

Tavaszodik-2016

Szép lassan tavaszodik. A mai nap már igazi napsütéses tavaszi időt hozott a horgászok számára is. gondoltam zsebre vágom a fotómasinámat és kattintgatok egy párat a tóparton. Kis időt szántam csak rá ugyan, de a végén 3 óra lett a sétából és a nézelődésből.

Orosz Zoli volt az első horgász

Orosz Zolinál álltam meg elsőnek. Ő olyan helyen ült ahová befújt a szél és ott bizony igen csak szűrték a levegőt. Be is volt gubózva rendesen. Nála nem igen akadt hal.

A vadkacsák élvezik a napsütést

A vadkacsák viszont már vígan élvezik a napsütést és békésen bóklásznak a tavon.

Utoljára frissítve (2019 május 07. (kedd) 14:25)

Bővebben>>>

 

Virágzik a horgásztó

Nagy vonalakban tudtam, hogy mi vár rám, amikor csak úgy kimentem a horgásztóhoz kicsit szétnézni. Az utóbbi időkben a tóval kapcsolatos problémák, illetve a halak betegsége és a gyógyszerezés miatt nagyon kevés horgász volt kint a tónál. A kíváncsiság azért kihajtott ma délután. Elkeserítő volt a látvány.

 

Nyárfavirágzás-pehely a vízen minden felé

Nyárfapehely a tóparton körben, szinte mindenütt.

Utoljára frissítve (2019 május 07. (kedd) 14:26)

Bővebben>>>

 

Széllel szemben...

Széllel szemben horgászni? Avagy Szabó Laci amúrja!

Emberesen fújt a szél, amikor a tóhoz kiértem. A megszokott és etetett helyemen horgásztak már. Így csak odamentem köszönni és egy pár szót váltani. Kapás semmi, mondták már előre. Egyik botom úszóval a nád elé! Etetésnek egy fél doboz csemege kukorica. Szerelést be és kínlódtam vagy két-három percet mire az úszó nagy nehezen a helyére került. De már ekkor jojózott a szemem tőle. Le-fel-le-fel, hintázott az egyre erősödő szélben. A másik botom fenekező felszerelés. Amikor mindenem rendbe volt vártam a kapást és leskelődtem. De két óra hosszán keresztül egy mozdításom sem volt ráadásul a szél még erősödött is. Na ekkor lett elegem belőle és gyorsan összepakoltam. De gyerekkori barátom, Szabó Laci mellett vitt el az utam és mivel együtt nőttünk fel, egy udvarban, így ki nem hagynám, hogy egy pár szót váltsak vele. Éppen elkezdtük a beszélgetést és ő is mondta, hogy bizony eddig semmi. Ekkor vágódott fel a kapásjelzője!!! Nagy halat sejtetett a bot hajlása. Szépen óvatosan kivezette én meg gyorsan megszákoltam neki. Egy jó négyes amur lett az áldozat.
Szabó Laci amúrja küzd a szákolás után
Harciasan a küzd a jó négyes amur!

A parton a szákból kivéve már harciasan küzd a jó négy kilós amur! A Laci felszerelése pedig fenekező felszerelés, etetőkosárral egy véghoroggal. A csali pedig szemes kukorica.

Utoljára frissítve (2019 május 07. (kedd) 14:27)

Bővebben>>>

 
További cikkek...
Látogatások
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa78
mod_vvisit_counterTegnap1151
mod_vvisit_counterA héten3310
mod_vvisit_counterMúlt héten671
mod_vvisit_counterA hónapban5091
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1308
mod_vvisit_counterÖsszesen486429